- kek coklat
- 1 tin susu cair
- 2 sudu besar tepung castard
- 1 tin buah koktail (buah sahaja)
- 1/2 tin buah koktail (jus sahaja)
- 2 sudu gula
- 1 kotak jelly nona ( warna merah / suka hati)
- 2 cawan air
cara-cara
untuk lapisan satu:
- kek dipotong dan disusun rapat-rapat dalam bekas. ketebalan && saiz ikut citarasa sendiri.
- tuang jus koktail diatas kek yang telah disusun tadi. nak tonggang 1 tin pon boleh tp nanti manis terlajak.
lapisan dua:
- masukkan susu cair, gula && 2 sudu tepung castard. masak sampai pekat.
- biarkan dalam 3 minit, then tuang perlahan-lahan atas lapisan kek td. (nak selamat pakai sudu) && ratakan.
- bila castard dah sejuk, masukkan buah koktail tuh sebanyak mana yang korang suka.
lapisan 3:
- masak jelly dan air sampai pekat. sejuk kan seketika.tuang (ceduk pakai sudu selamat) jelly ke atas lapisan buah koktail td.
No comments:
Post a Comment